Att göra i göteborg i helgen

Upptäck Göteborgs spännande helgaktiviteter

Söker du efter något roligt att göra i Göteborg i helgen? Du är på rätt plats! Här får du tips på de hetaste helgaktiviteterna inom musik, kultur, skratt, natur, och så mycket mer. Fortsätt att läsa för att planera din perfekta helg i Göteborg.

Aktivitet Plats Tid
Konstmuseet Götaplatsen 10:00 – 18:00
Slottsskogens djurpark Linnaeus väg 9:00 – 16:30
Botaniska Trädgården Carl Skottsbergs gata 9:00 – 17:00
Liseberg Åvägen Lördag: 12:00 – 22:00, Söndag: 12:00 – 20:00

Musik och scenkonst

Göteborg ger dig alltid en bred palett av musik- och scenkonstföreställningar. Kolla in Stora Teatern, där du hittar allt från opera till modern dans. Varför inte gå på en konsert på Göteborgs Konserthus eller upplev en teaterföreställning på Lorensbergsteatern?

Shopping och matupplevelser

Göteborg är känt för sina härliga stadsdelar och gemytliga fik! Ta en sväng på Avenyn, där du hittar butiker, restauranger och kaféer av olika slag. Eller varför inte besöka Haga, där du kan njuta av ett traditionellt svenskt “fika” på något av de charmiga kaféerna?

Natur och avkoppling

Slottsskogen är ett måste för dig som vill ha en lugn promenad i grönskan eller besöka de söta djuren. Sätt dig gärna på en bänk vid stora dammen och njut av en lugn stund. Botaniska Trädgården är ett annat omtyckt utflyktsmål där du kan vila dina ögon på vackra växter från hela världen.

Att göra med barnen

Barnen kommer att älska ett besök på Liseberg, Nordens största nöjespark! Glöm heller inte bort att besöka Universeum, Sveriges nationella science center. Där kan hela familjen lära sig om vetenskap och teknik på ett spännande och interaktivt sätt!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla