Gua sha: Så funkar den magiska stenen!

En bild på en Gua sha sten

Gua Sha är en term som kan vara bekant för alla som är intresserade av hälsa och skönhet. Du kan använda den för att förbättra blodflödet genom att placera den på ansiktet.

Att trycka in lite koffein i ansiktet hjälper till att minimera svullnader samtidigt som du förbättrar hudens övergripande utseende. Den gamla kinesiska medicinen förlitade sig på stenen, som nyligen har upplevt en återupplivning i popularitet.

Verktyg som kan användas på många sätt

Verktyg som kan användas på många sätt

Gua Sha-stenen är vanligen formad av antingen jade eller rosenkvarts. Att skrapa värme eller rodnad är den bokstavliga översättningen av det kinesiska ordet “guasha”.

En gua betecknar en skrapning och en shak betecknar en rodnad. Vad du gör med stenen förklaras också i den här guiden. Du använder ditt Gua Sha-instrument genom att bara skrapa och dra det direkt på huden.

Att få en Gua Sha-massage hjälper till att minska ansiktets rodnad samtidigt som du ökar din huds allmänna livfullhet och ljusstyrka. I tusentals år har stenar använts för att behandla hudsjukdomar, trots att de kanske inte nödvändigtvis känns som medicin. En av Kinas mest populära ädelstenar är Gua Sha-jaden.

Den är mer eftertraktad än guld eller diamanter, enligt många människor. Precis som i Sverige kan det att bära diamantörhängen eller ett guldarmband i Kina vara likvärdigt med att bära ansiktsstenar av jade där.

Gua Shua finns i en mängd olika former

Istället för att skrapa kan man använda en slags Gua Sha-rulle som man rullar över ansiktet. Om du inte är säker på vilken typ av Gua Shua-sten du vill använda är det en bra idé att göra några studier i förväg.

Att få ut det mesta av din Gua Sha

Att få ut det mesta av din Gua Sha

Det finns några saker att komma ihåg innan du börjar använda din Gua Sha. Om du i stället missköter utrustningen kan den orsaka utslag eller obekväma svullnader på huden.

Innan du gör något annat bör du först bestämma dig för vilken typ av massage du ska utföra.

Om du vill göra en Gua Sha-massage i ansiktet behöver du ha en grundlig förståelse för de grundläggande metoderna innan du börjar. Att se till att stenen läggs platt mot ansiktet är avgörande. Med denna metod undviker du att irritera huden och dina rörelser blir mer flytande.

På internet finns det gott om information om olika metoder. Rödhet eller svullnad kan till exempel behandlas med en produkt som är specifik för den platsen.

Din hud får inte vara för torr när du applicerar Gua Sha ansiktet

Förberedelse med en fuktgivande lotion eller olja innan du använder Gua Sha-instrumentet rekommenderas starkt. Om du upptäcker att det är för lite friktion mellan din hud och din Gua Sha behöver du använda extra fuktgivande produkter. Den ska vara enkel att lägga över ansiktet och inte göra ont eller vara komplicerad att göra det.

Observerade resultat och mål för framtiden

Många hälsofördelar kan uppnås genom att använda en Gua Sha. Redan efter några månaders regelbunden användning ser de flesta människor en avsevärd förbättring av sin hälsa och sitt välbefinnande.

Men om du vill använda din Gua Sha ännu längre än så kommer du att se enorma effekter. Precis som med många andra hälsorelaterade strategier eller instrument kommer du att skörda de största fördelarna på lång sikt. Detta gäller även för Gua Sha.

Om du är intresserad av att bevittna Gua Sha före och efter finns det gott om fotografier och videor att titta på. Under de första veckorna eller månaderna ska du försöka att inte ställa in dig på att misslyckas. Om du vill se resultat måste du vara flitig och ihärdig i din tillämpning av denna produkt.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *