Tbe-vaccin pris apotek hjärtat

Vad är tbe-vaccin och varför är det viktigt?

TBE-vaccin är ett vaccin som skyddar mot TBE (Tick-borne encephalitis), en fästingburen sjukdom som kan leda till allvarlig hjärninflammation. Det är viktigt att vaccinera sig om man bor eller vistas i områden med hög risk för TBE, eftersom sjukdomen kan ha allvarliga konsekvenser och det finns inget botemedel.

TBE-vaccin pris på Apotek Hjärtat

Priset för TBE-vaccin varierar mellan olika apotek och vaccinationsmottagningar. På Apotek Hjärtat kan du förvänta dig att betala runt 300-500 kr per dos, beroende på om du köper enstaka doser eller ett paket med flera vaccinationer.

Det är viktigt att notera att du behöver två vaccinationer med minst en månad emellan för att få ett grundskydd, och en tredje dos inom 5-12 månader efter den första dosen för att få ett mer långvarigt skydd.

TBE-vaccin Antal doser Pris på Apotek Hjärtat
Grundskydd 2 doser 600-1000 kr
Långvarigt skydd 3 doser 900-1500 kr
Enstaka dos 1 dos 300-500 kr

När är bäst att vaccinera sig?

Det bästa är att vaccinera sig innan fästingsäsongen börjar, vilket är under vårmånaderna. Om du redan har fått dina första två doser, kan du ta den tredje dosen när som helst under året, men helst inom 5-12 månader efter den första dosen.

Är det några biverkningar av TBE-vaccinet?

Biverkningar av TBE-vaccinet är vanligtvis milda och kortvariga. De vanligaste biverkningarna är smärta eller svullnad vid injektionsstället, trötthet, huvudvärk och feber. Allvarliga biverkningar är mycket ovanliga, men om du upplever något ovanligt eller oroande efter vaccinationen, kontakta din läkare.

Sammanfattning

Att vaccinera sig mot TBE är viktigt för att skydda sig mot denna fästingburna sjukdom som kan orsaka allvarlig hjärninflammation. Priset för TBE-vaccin på Apotek Hjärtat varierar mellan 300-500 kr per dos. Du behöver två doser för grundskydd och en tredje dos för långvarigt skydd. Biverkningar är vanligtvis milda och kortvariga. Se till att vaccinera dig innan fästingsäsongen börjar!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla