Vad kostar det att montera dragkrok

Vad är en dragkrok och varför behöver du en?

En dragkrok är en anordning som monteras på din bil för att koppla den till till exempel en släpvagn, husvagn eller cykelhållare. Med en dragkrok ökar du bilens praktiska användning, och för många är det en nödvändighet i vardagen. Men vad kostar det att montera en dragkrok?

Vad kostar det att montera dragkrok?

Priset för att montera en dragkrok varierar beroende på bilmodell och typ av dragkrok. Generellt sett ligger priset för en komplett montering, inklusive dragkrok och eluttag, mellan 4000 och 10000 kronor. För att få en mer exakt uppskattning är det bäst att kontakta en auktoriserad verkstad som erbjuder tjänsten. Det kan även finnas skillnader i pris beroende på var i landet du befinner dig, så det kan vara värt att jämföra olika verkstäder.

Vad ingår i priset för att montera en dragkrok?

I priset för montering av dragkrok ingår oftast både själva dragkroken, montering av den på bilen, och installation av eluttaget som behövs för att koppla in belysning och andra elektriska funktioner på släpvagnen eller annan kopplad utrustning. Dessutom kan priset variera beroende på om du väljer en fast eller avtagbar dragkrok.

Bilmodell Typ av dragkrok Pris för montering
Småbil Fast dragkrok 4000 – 6000 kr
Småbil Avtagbar dragkrok 5000 – 8000 kr
SUV Fast dragkrok 6000 – 9000 kr
SUV Avtagbar dragkrok 7000 – 10000 kr

Är det värt att montera en dragkrok?

Om du ofta har behov av att transportera stora eller skrymmande föremål, som möbler eller material för renovering, eller om du vill ta med cyklar eller en husvagn på semestern, är det definitivt värt att investera i en dragkrok. Dessutom kan en dragkrok öka bilens värde vid försäljning. Men kom ihåg att det är viktigt att välja rätt typ av dragkrok för din bil och dina behov, och att monteringen utförs av en auktoriserad verkstad för att säkerställa hög kvalitet och säkerhet.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Ecco skor dam gore-tex

Ecco Skor Dam Gore-Tex – Det perfekta valet för kvinnorna Ecco skor dam Gore-Tex är det ultimata valet…