Vikten av att jämföra lån

Om du går i lånetankar så är du långt ifrån unik i detta. Att ta lån är ett ekonomiskt verktyg som kan användas oerhört effektivt om det görs på rätt sätt. Varje år så tecknar hundratusentals svenskar upp sig på olika former av lån för att finansiera större inköp.

Samtidigt så kan det vara aningen nervöst att teckna upp sig på ett lån och det är inte ovanligt att man känner att man har ganska dålig koll på vilka villkor och vilket lån som egentligen passar bäst för ens egen situation. En lånejämförelse kan då bli det perfekta sättet att hitta ett låneerbjudande som passar väl in på din situation och ekonomi. I den här texten kommer vi att tillhandahålla dig med en hel del matnyttig information kring lån jämförelser för olika lån. Idag så är det enklare än någonsin att teckna upp sig på lån på nätet, men samtidigt så behöver man då göra sitt yttersta för att hitta det bästa lånet.

Använd dig av en jämförelsetjänst

Även om det går att klicka sig runt bland olika banker och privata långivare manuellt så är detta både krångligt och tar lång tid. Idag så finns det så många långivare som riktar in sig mot den svenska marknaden att du med största sannolikhet inte kommer kunna kontrollera alla genom att klicka dig runt från hemsida till hemsida. Istället är det bättre om du använder dig av en jämförelsetjänst på nätet.

Jämför ränta för privatlån

Att jämföra räntor för privatlån är oerhört viktigt. Till skillnad från bolån, som vi kommer att prata om i nästkommande stycke, så kan privatlån skilja sig oerhört mycket i räntekostnader från långivare till långivare.

Ett privatlån ligger i regel på mellan 5 000 och 700 000, även om den vanligaste summan att låna är på cirka 100 000. Du kan enkelt jämföra blancolån från Enklare. Enklare erbjuder en jämförelsetjänst av alla olika typer av lån och du kommer garanterat att hitta den typen av lån som du är ute efter, oavsett om det är ett mindre privatlån eller om du vill jämföra banklån.

Men precis som att summan som man lånar kan variera brett så kan också räntekostnaderna skilja sig dramatiskt. Den lägsta räntan som är möjlig att få är 3%, medans den högsta i regel landar på cirka 22%. Detta har att göra med allting från vilken långivare man vänder sig till samt hur ens kreditvärdighet ser ut. På så sätt så kan man alltså spara stora summor pengar genom att innan man tar ett lån jämföra vilka olika alternativ som finns.

Jämför ränta för bolån

Att jämföra räntorna för bolån är inte i närheten lika viktigt som inför tecknandet av ett privatlån. Oftast så skiljer sig räntorna inte nämnvärt från bank till bank, men det finns ibland olika erbjudanden som ändå gör det värt att jämföra banker för bolån. Även om du har bestämt dig för en bank så är det ändå klokt att jämföra bolåns ränta för att bli säker på din sak.

Bästa långivare för din situation

Förr i tiden så var det så gott som bara till banken man kunde vända sig för att teckna upp sig på ett lån. Även om detta fortfarande är det absolut populäraste valet så finns det idag också en hel del olika privatägda låneföretag som man kan vända sig till. En majoritet av dessa är ärliga och erbjuder bra villkor, men det finns vissa mer oseriösa aktörer som höjer räntan enormt om man inte betalar av i tid.

Vilken långivare som passar bäst för dig kan bara du avgöra. Vissa väljer att betala någong procent extra på grund utav att man känner sig trygg hos sin bank samt att man har en långtgående relation med institutionen. Vissa känner sig mer lockade att gå för det mest fördelaktiga lånet som möjligt, oavsett om det är hos en bank eller hos en privat långivare av något slag.

Oavsett vilken sorts långivare du bestämmer dig för så är det viktigt att du har satt dig ner och tänkt igenom om du verkligen behöver teckna upp dig på lånet i fråga. Många gånger så är svaret på den frågan ja, men det är ändå en nyttig sak att göra för att försäkra sig om att din privatekonomi kan hantera räntekostnaderna som uppstår. Sätt dig ner och budgetera och räkna på det, samt se till att om du vill låna pengar så jämför först dina olika alternativ.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla